first_img Photographs CopyHouses•Petrópolis, Brazil Year:  Brazil Architects: Rodrigo Simão Arquitetura Area Area of this architecture project House in Correas / Rodrigo Simão Arquitetura Area:  449 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918276/house-in-correas-rodrigo-simao-arquitetura Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918276/house-in-correas-rodrigo-simao-arquitetura Clipboard Projects Structural Project:José Ligeiro e Ricardo BarelliAutomation:Luis HenriqueAir Conditioning:Rodrigo Simão e José LigeiroFoundation Project:José LigeiroLighting Project:Constance SandallEletrical Installation:Marcelo GallHydraulic Installation:José LigeiroInterior Design:Rodrigo SimãoLandscape Design:Lula CancioCity:PetrópolisCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© André NazarethRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsLonghiDoor – Headline Interview with architect Rodrigo Simão I was developing for the same couple a different project in Itaipava, another place in the same city. Already in the detailing phase. It was a very horizontal and full of aediculae house, containing independent suites for the 23 and 30 years old son and daughter. The project resembled very much Frank Lloyd Wright prairie houses, belonging to a place, with the mixed structure of Stone walls, steel, and wood. The owners ended up suddenly with the opportunity to acquire another beautiful condo lot in a forest area in Correas and we changed the address of the project adapting the program of construction.Save this picture!© Anita SoaresIn the new address, in order to insert new architecture in the beautiful existing context, we developed the project together with some reforms services, along 18 months in a very intuitive and collaborative process with the owners, so typical of reforms. Three original suites were preserved and enlarged and a new external master bedroom was created. A new living/dining/playing room with integrated kitchen, home theater, and varanda is the central space of the project, with its customized dining table and picturesque wood materiality. There were created also aediculae such as an open and covered pavilion bar containing barbecue and pizza oven, an ofurô pavilion, fitness room pavilion, workshop/barn, two running water natural pools, inserted in the local river that crosses the land.Save this picture!© Anita Soares18 months before, when we started projecting their other house, in the other neighborhood, I started buying stones, pieces of reused wood, doors and windows from demolitions, rare and high-quality material acquired from different sources that are generally offered to me – people many times want to get rid of this kind of material because they don’t have where to store, where to deploy, or because of the human labour costs involved in restoring. At that same time, I finally could acquire(after 6 years trying) pieces of wood from a heavy engineering firm, that were used as floating decks for excavation and land moving machines in flooded areas.Save this picture!© André NazarethSave this picture!Floor PlanSave this picture!© André Nazareth I tried to buy them to deploy in my house years before, having realized the potentiality of the material, but could acquire only when the place where they were stored changed was sold. The pieces remained for a while exposed to weathering, gaining unique texture without compromising its resistance, because they are high-density hardwood: maçaranduba, garapa, Pau Brasil, ipê tabaco, cumaru, etc. After selection and cleaning of the pieces with bench saw, and a lot of sandpaper manual work, there were obtained 17m3 of high-quality material, in perfect conditions, which makes up large part of the structure of the Project, associated to other systems like metallic structure and sealed waterproof wooden floors deployed in the green roofs, in some parts waterproof concrete slabs, covered by green roof.Save this picture!© Anita SoaresThe concept was integrating architecture and landscape through the single-story solution and creation of aediculae spreading the constructed area in parts, resulting in a group of pavillions blended with the lush surrounding Atlantic Forest. The project respected local relief, boulders, and native pre-existing species. Save this picture!© Anita SoaresNatural materials like stone and wood were extensively deployed, non-reflective colors like English green were used for the metallic apparent pieces and moss green for the apparent parts of external masonry. Bulky pieces of hardwood in unusual formats(23x23cm or 30x30cm) were used in a great part of the structure, as much as the leftovers of the wood cleaning process, creating a wood omnipresence in most of the spaces. Some details like the entrance gate and the barn external cladding are also an example of recycled wood use.Save this picture!© André NazarethThe horizontality of the construction that allows views of surrounding mountains, the creation of aediculae spread through the garden, integrating with the landscape, natural materiality, light roofing systems, transparency, previously developed concepts with the owners, emphasizing adequacy to the existing context. Influences; Zanine, Frank Lloyd Wright, Peter Zumthor, rural architecture from southern Brazil and the northwest USA. The piece of land is enormous(more than 35.000m2) but the existing house had small but very cozy suites, that were preserved. Save this picture!© André NazarethThe living room also with modest measures was enlarged creating a unified and functional space, integrated with the landscape. The house attachments/aediculae – fitness room, master bedroom, workshop/barn, garage, ofuro pavilion, were erected from foundation until finishing. The existing suites were preserved with minimum changes, the living room was extended with a bulky wood structure, creating the central space of the project, the living/dining/playing/home theater/varanda/kitchen room.Save this picture!© Anita SoaresThe differential was the integration with nature. Landscape design as an architectural element. Wood and stone materiality, the technicity of the spans, 10,5mts metallic beams in the garage, 3,80 cantilever structure in fitness room, and in pizza/barbecue metallic/wooden roof. The living room, kitchen, and home theater are one only unified space, with no partitions. Even though with modest measures, adapted from the existing house, the large wooden framed glass openings and the integrated space visually expands the domestic life towards the garden and the region magnificent landscape. Save this picture!© Anita SoaresThere is a comfortable and functional spatial sizing avoiding excess baggage for life. Wood deployed as the main element, in flooring, structure, windows and doors framings and roofs create a tactile and cozy atmosphere. In the corridors, closets and suites bathrooms, skylights were created making use of natural light.Save this picture!© André NazarethFrom a sustainability point of view, deploying reused stones and wood minimizes cut of trees and rocky quarries, investing in human labor rather than in extractive, being considered responsible and ecological use of material, according to LEED-GBC. Lightning: Indirect lighting throughout the house, in amber color tone, very comfortable for the eyes. Centennial trees lighting and different colors of light for each element, stones, water and trees/bushes. Light fittings designed in copper, harmonizing with wood structure and with the gardens The exploitation of topography, stones, native arboreal species. Save this picture!© André NazarethThe precise insertion of new species and the clever use of existing elements. Landscape designer: Lula Cancio – Floriverde Paisagismo Integration with nature, natural materiality, spreading the construction in parts, creating an interesting route through the luxuriant Atlantic Forest natural landscape, resulting in a light architecture that responds and belongs to place. From different points of the garden, you can see the famous mountains Mãe D’água, Pedra do Cone, Pico da Alcobaça, interacting with architecture. In general, the structure was made from wooden square logs (23x23cm and 30x30cm), and thick wooden planks, masonry parts received moss green acrylic painting or wooden slats cladding. New wooden windows framings with wide openings were made from Freijó.Save this picture!© André NazarethSustainability – reusing material, skylights in closets and bathrooms. Automation – irrigation, lighting cenarium and entrance gates. Wood, Stone, and steel were predominant, combined in many ways. Wood for the visual, animic and thermal comfort.Stone, for the perenniality, deployed in many external flooring areas, garden stairs, natural pools claddings, paths pavings, and some wall cladding. Sleek steel structures associated with wooden floor pieces, sealed with an asplalt blanket and covered by native epiphetae, in a green roof system that demands no soil, contrast with bulky pillars made from square wood logs. The wide span of the garage, the big cantilevered roof in the fitness room and in barbecue cover were possible due to metallic structure, “i” profile and square tubular pieces.Save this picture!© Anita SoaresThe interior project was very simple, following exterior materiality, adapting the owner’s existing furniture and works of art, some amazing pieces as Oscar Niemeyer armchairs and Katharina Welper’s paintings. Also to be mentioned are the room solid hardwood doors, some in Sucupira, some in Canela, very rare and high-quality species. Customized countertops, kitchen cabinet, dining table, fitness room’s sideboards, home theater’s sofa were made out of noble Brazilian scavenged wood, Peroba Rosa e Canela preta.Save this picture!© André NazarethProject gallerySee allShow lessTehran Skyscraper Combines Cryptocurrency Mining with Vertical Water ParkArchitecture NewsFlow Gallery / John Pardey ArchitectsSelected Projects Share House in Correas / Rodrigo Simão ArquiteturaSave this projectSaveHouse in Correas / Rodrigo Simão Arquitetura ArchDaily Photographs:  André Nazareth, Anita Soares Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses Save this picture!© André Nazareth+ 46Curated by Matheus Pereira Share “COPY” Rodrigo Simão “COPY” Manufacturers: Antonio Bassous, Brennand, Chão de barro, Comercial Gerdau, Discafer, Edjur Marcenaria, Imperfer, Jorge Barbosa, Marcenaria Pica-pau, Sergio Loos, Serra tintas, Serraria Boa Vista, Serraria Itaipava, Temper master CopyAbout this officeRodrigo Simão ArquiteturaOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPetrópolisBrazilPublished on June 03, 2019Cite: “House in Correas / Rodrigo Simão Arquitetura” [Casa em Correas / Rodrigo Simão Arquitetura] 03 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Correas 林间小屋 / RodrigoSimão Arquitetura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2014 Lead Architect: last_img read more

first_imgWATCH: “Everyone is fighting so hard to get on” – Pat Ryan on competitive camogie squads Limerick’s National Camogie League double header to be streamed live Twitter Previous articleSt John’s Cathedral to play host to Southwest Michigan ChoraleNext articleCNN reporter addresses CIPD Mid West forum Alan Jacqueshttp://www.limerickpost.ie WhatsApp Limerick Ladies National Football League opener to be streamed live Facebook WELL done to Sean O’Shea from Athea in County Limerick who is the lucky winner of one pair of tickets and two large combo meals for a film of his choice at the Odeon Cinema in Castletroy.The answer to our film competition in last week’s Limerick Post was Patty Jenkins.Sign up for the weekly Limerick Post newsletter Sign Up More tickets to give away to the Odeon Cinema in this Thursday’s edition. Predictions on the future of learning discussed at Limerick Lifelong Learning Festival NewsLocal NewsCompetition winnerBy Alan Jacques – June 12, 2017 874 center_img Print TAGScinemacompetitionlimerickOdeon CinemaOdeon LimerickWonder Woman Advertisement RELATED ARTICLESMORE FROM AUTHOR Email Linkedin Limerick Artist ‘Willzee’ releases new Music Video – “A Dream of Peace” Billy Lee names strong Limerick side to take on Wicklow in crucial Division 3 clashlast_img read more

first_imgCoyle worked at Minnesota from 1999-2005, most recently as associate AD of external relations. Maturi took over as the Gophers’ athletic director in 2002, and leaned on Coyle to help transition the athletic department from having a distinct men’s and women’s division, to one single department.The two grew close at Minnesota and remain friends, with Maturi offering Coyle guidance on taking future jobs at Kentucky, Boise State and eventually SU. Maturi said he wasn’t involved in Minnesota’s AD search and didn’t even expect Coyle to be a candidate so soon after arriving in Syracuse.“I’m sure (Mark) in some ways feels badly about leaving after a short period of time,” Maturi said. “But these opportunities do not come up very often. It’s a place he’s been, it’s a place he knows and it’s a place I think he loves.”SU cited “family reasons” as the cause for Coyle’s departure, and Maturi said his Midwest ties likely made a difference to Coyle in taking the Gophers job. His kids were largely born and raised in the Midwest and it may have been perceived as a negative in the SU community that Coyle wasn’t from the East Coast, Maturi said.Maturi and others close to Coyle have spoken glowingly about his ability to relate to people, and show a genuine concern to individuals’ problems. With that in mind, Maturi said an angered Syracuse fan base, feeling cheated or wondering why Coyle is leaving after less than a year on the job, is likely going to weigh heavily on his shoulders as his time at SU comes to an end.“I’m sure (the negative feelings) will hurt Mark, and one of the reasons I’m sure made it very, very difficult for him to make the decision that he made,” Maturi said. “But I think in the end … he felt, ‘You know what, this is a good long-term decision for me.’“And he didn’t do anything wrong. He didn’t do anything that’s inappropriate other than Syracuse put a lot of time and effort into hiring him and made a commitment to him, and he understands that. But that’s the nature of this crazy business.” Comments In just his first few months as Syracuse’s director of athletics, Mark Coyle phoned good friend and former Minnesota director of athletics, Joel Maturi, about another opportunity he was interested in.Norwood Teague resigned as the Gophers’ AD in August among sexual harassment allegations, and an opportunity opened up at the school Coyle had worked at for six years. An opportunity, Maturi said, that offered Coyle the chance to return home.“At that time (we talked) he was struggling because it was a good job for him at Minnesota,” Maturi said. “But I think he was struggling because he had just recently gone to Syracuse.“Obviously the search firm and others convinced him that this would be the right time and the right place, and he made that decision.”So on Wednesday, 311 days after Coyle began his job on July 6 as the Orange’s athletic director, he left. He’s expected to be announced as Minnesota’s athletic director on Wednesday afternoon. Syracuse landed on Coyle in June after a three-month search to replace former director of athletics Daryl Gross, who served in that capacity for 10 years.AdvertisementThis is placeholder textMORE COVERAGE: Syracuse Director of Athletics Mark Coyle is leaving for MinnesotaTop 3 moments from Mark Coyle’s time at SyracuseStorify: Syracuse community reacts to AD Mark Coyle’s departure Published on May 11, 2016 at 3:37 pm Contact Connor: [email protected] | @connorgrossmancenter_img Facebook Twitter Google+last_img read more